Üdvözöljük a Tolna Megyei Természetvédelmi Alapítvány honlapján!

Tolna Megyei Természetvédelmi Alapítványt 1995-ben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Elnöksége alapította. Székhelyünk Szekszárdon található, azonban működési területünk kiterjed az egész Dél-Dunántúlra. Programjaink érintik Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Somogy megye területét is. Tevékenységünket és a természetvédelem ügyét kiadványokkal, képi szemléltető eszközökkel, előadásokkal, terepi rendezvényekkel népszerűsítjük.
Alapítványunk célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a környezeti nevelés és szemléletformálás, a kutatási tevékenységre épülő gyakorlati természetvédelem, illetve a területi adottságokat kiaknázó, szakmailag felügyelt ökoturizmus alapjainak megteremtése.

 

2018.06.04.
Alapítványunk szakemberei részt vesznek a EUBILD UNAKLIM projektben, melyenek hírlevelei letölthetőek itt és itt.

2016.02.29.
A Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázatának köszönhetően behatóan tanulmányoztuk a délvidéki földikutya bajai állományát. Az erről készült jelentés erre a linkre kattintva érhető el.

2015.02.16.
A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázatának köszönhetően elkészítettük a "Vigyázz rá! Védjük az erdei denevéreket" című kiadványunkat, mely erre a linkre kattintva pdf-ben is letölthető.

2013.02.17.
A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány szervezésében lezajlott a második ingyenesen tartott három napos térinformatikai tanfolyam természetvédelmi szakemberek számára - tovább.

2013.01.26.
Hamarosan megkezdődnek téli denevérellenőrzéseink és a White-nose Syndrome-ot okozó gomba felmérése a telelőhelyeken. Munkánkat idén is a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

2013.01.16.
A 2013-as év denevére az alpesi denevér, bővebb információ a www.hunbat.hu oldalon található.

2012.10.18.
Alapítványunk szakemberei képviseltették magukat a "V. Dél-Dunántúl Zöld Szigetei – Konferencia a Tolnai-dombságért" c. rendezvényen. Az elhangzott előadásunk letölthető itt.